Arrangementen
Top Monumenten

22 april 2012: Lentetocht ZLTO

Ruik de lente!

Het ruikt naar lente tussen Vorstenbosch en Dinther. En je krijgt een kijkje in de agrarische keuken van Stal Timmermans en bij de varkenshouderij van de familie Krol. Tenminste als je mee doet aan de ongeveer 15 kilometer lange Lentetocht die ZLTO Bernheze heeft georganiseerd op zondag 22 april. Tussen 11 – en 17.00 uur zetten beide familiebedrijven hun deuren open en geven graag een rondleiding. Deelname € 5,-- en kinderen t/m 12 jaar gratis.

Tevens serveert ZLTO Bernheze op de bedrijven een hapje en drankje.

Stal Timmermans, Meuwelweg 5 in Vorstenbosch laat een moderne dressuur –en pensionstal zien waar Erik Timmermans, naast het management ook intensief bezig is met het trainen van (jonge) paarden en instructies verzorgt aan ruiters en paarden op verschillende niveaus. Erik vertelt u ook graag hoe zijn ouders met het gemengde bedrijf (varkens én koeien) begonnen zijn: vanuit de oudste stal, die nog steeds in bedrijf is, heeft de familie met elkaar langzaam maar zeker opgebouwd tot een vier sterrendressuur - en pensionstal die plaats biedt aan 60 paarden. Het rundveebedrijf wordt gerund door zoon Remco en ook met deze bedrijfstak kunt u kennis maken tijdens deze Lentetocht. Kinderen kunnen knuffelen met dieren en een rondje stappen op een pony.

Bij de varkenshouderij van de familie Krol vertelt Herman u over zijn bedrijf. Over bijvoorbeeld de duurzaamheid daarvan. Wist u dat het brijvoer wat hij voor zijn vleesvarkens bereidt uit 80%food-sector restproducten bestaat? En wist u dat die producten elke dag vers binnenkomen en dat Herman daar zelf brijvoer van maakt. Hij laat u graag dit proces zien. De mest van zijn bedrijf wordt afgevoerd naar de biogasinstallatie en geeft stroom aan heel Heeswijk-Dinther. Herman vertelt u er graag meer over op 22 april. ZLTO Bernheze nodigt u van harte uit mee te doen aan de Lentetocht. De route ligt op de deelnemende bedrijven. U kunt zelf bepalen waar u start in Vorstenbosch of in Dinther.

Lentetocht


Heeft u een leuke ervaring of wilt u iets anders hierover vermelden, plaatst dan een reactie >

StatutenPrivacy PolicyDisclaimerSitemap