Bernheze Fiets3daagse 2017

Bernheze Fiets3daagse 2017

Op 8, 9 en 10 augustus 2017 kende de Bernheze Fiets3daagse zijn 20e editie. Door de organisatie was flink uitgepakt om de fietsers in het zonnetje te zetten. Het weer konden ze helaas niet van te voren vastleggen. Ruim 1800 fietsers genoten van de mooie tochten en trotseerden zo nu en dan een druppeltje regen

De start van de eerste dag was bij Boerderij Terras Het Venster in Vinkel. Vandaar liep de route richting Heesch en Geffen, waar bijenmuseum Ecopoll speciaal voor de fietsers geopend was. Via Nuland en Berlicum kwamen de fietsers bij de mooie Slothoevevijver in Vinkel. In het tweede gedeelte van de fietstocht werd IJsboerderij Cleefshoeve aangedaan. TRV Bernheze trakteerde de deelnemers op een heerlijk bolletje vers ijs.

De tweede dag vertrokken we vanaf Eetcafé ’t Pumpke te Nistelrode. Via Slabroek werd naar Uden gefietst. Onderweg deelde TRV Bernheze als verrassing een fris slaatje uit aan de fietsers. Het pauzepunt was in Boekel bij La Compagnie. Vanwege het erg lekkere en zonnige weer reden veel fietsers deze dag de 60 km route. De andere dagen kozen ze eerder voor de 40 km route. Overigens hoefde deze keuze pas tijdens de tocht gemaakt te worden omdat beide omschrijvingen op dezelfde routebeschrijving staan. Op de terugweg kwam de tocht langs het museum voor religieuze kunst in Uden. De fietsers konden een kijkje nemen in de kruidentuin bij het museum.

De derde dag werd vanuit cultureel centrum St. Servaes in Dinther een hele andere richting aangedaan. Na een fietstocht door het buitengebied van Wijbosch, Schijndel en Sint Oedenrode konden de deelnemers genieten van de streekproducten die bij de Gasthuishoeve in Boskant geserveerd werden. ’s Middags liep de tocht langs het mutsen en poffermuseum in Sint Oedenrode, waar een mooie collectie Brabantse mutsen en poffers ten toon gesteld is.

Aan het einde van elke dag konden de fietsers nagenieten onder het genot van gezellige accordeonmuziek. Tijdens de eerste dag waren foto’s gemaakt van de deelnemers. Zij konden deze leuke blijk van waardering de laatste dag ophalen. De foto’s waren mede mogelijk gemaakt door Rabobank Oss Bernheze.
De traditionele cadeaus uit de levensmiddelenloterij waren ook dit jaar erg in trek. De hoofdprijs, een splinternieuwe fiets, werd gewonnen door mevrouw Mientje van Venrooij uit Heeswijk. Deze fiets werd ter beschikking gesteld door de fietsenzaken Fietsplezier vd Wetering Heesch, Fiets Plus in Nistelrode en Van Esch Tweewielers in Heeswijk.

Een speciaal woord van dank gaat uit naar alle vrijwilligers die het mogelijk hebben gemaakt om ook dit jaar drie mooie fietstochten uit te zetten. Na vele jaren voor TRV en de Fiets3Daagse vrijwilliger te zijn geweest, neemt Peter Janssen dit jaar afscheid. Het team van TRV bedankt hem voor zijn grote inzet. 

In 2018 organiseert TRV-Bernheze weer de Bernheze Fiets3daagse. De data worden te zijner tijd via www.TRV-Bernheze.nl en de facebook site bekend gemaakt.