Multi Culti Route

Multi Culti Route

Iedere 3 jaar organiseert TRV Bernheze in samenwerking met enkele van haar leden de Multi Culti Route door Heeswijk-Dinther. Een vrolijke fiets, wandel- autotocht van ongeveer 20 km, waarbij op een feestelijke manier diverse culturen in de schijnwerpers staan.

Deelnemen aan de fiets/wandel/autotocht kan tegen een kleine bijdrage. De routebeschrijving is tevens uw toegangsbewijs tot de locaties. De Multi Culti Route is voor iedereen die van wandelen, fietsen of auto rijden houdt!  Er kan op elke locatie worden meegedaan aan een leuke prijsvraag, met uiteraard mooie prijzen. De organisatie van de Multi Culti Route was afgelopen edities in handen van enkele leden van TRV Bernheze te weten:

  Logo koe en lamaLogo vork 

 

Kleurrijke Multi Culti Route, feest tot ver over de grenzen

Eén zondag in de drie jaar kunt u per fiets, te voet of per auto een prachtige route rijden. U maakt dan niet alleen kennis met diverse culturen, maar ondersteunt ook nog eens diverse goede doelen. Dit feestelijk evenement wordt mogelijk gemaakt door verschillende ondernemingen in Heeswijk-Dinther. Op verzoek van de TRV Bernheze hebben zij enkele jaren geleden hun handen ineen geslagen om met hun kennis van diverse culturen deze route samen te stellen. Een groot succes.

Op de startlocatie van de Multi Culti Route kunt u inschrijven  van 10.00 tot 13.00 uur. De inschrijving wordt muzikaal begeleid door een band. Het inschrijfgeld wordt volledig gebruikt om enkele goede doelen te steunen. Voor € 2,00 per persoon (kinderen tot 6 jaar zijn gratis en van 6 t/m 12 jaar betalen € 1,00) ontvangt u een route. Deze route geeft gratis toegang tot de deelnemende organisaties. Tot 17.00 uur heeft u alle tijd om de route langs de diverse ondernemingen te volgen. Er zijn 2 verschillende routes. Zo wordt voorkomen dat iedereen op dezelfde tijd op dezelfde plaats is.

De Wereldwinkel, Interart Beeldentuin Gallerie, Fazanterie de Rooie Hoeve, Nature’s Valley en Hedi Meubelen trakteren u, tijdens de Multi Culti Route, op hun eigen buitenlandse specialiteiten. Bij elke deelnemer is er een prijsvraag en kunt u een prijs winnen. Daarnaast is er een hoofdprijs voor zowel volwassenen als kinderen.

Deelnemers en hun doelen tijdens voorgaande edities

Fazanterie de Rooie Hoeve laat u kennis maken met het kweken van Bonsaiboompjes. Zij hebben speciaal voor de Multi Culti Route deze Bonsaitentoonstelling in hun Japanse Tuin samengesteld. U kunt kennismaken met de Vietnamfazant, een van de meest bedreigde fazantsoorten ter wereld. De Fazanterie zet zich in voor de bescherming van deze vogel in het WPA-project met de Vietnamfazant. Daar gaat dan ook hun deel van de opbrengst van de Multi Culti Route naartoe.

Op Laag Beugt 1a komt de Colombiaanse muziek u tegemoet en kunt u onder het genot van een drankje kennismaken met Hedi Meubelen en Nature’s Valley. Hedi Meubelen importeert meubels met een eigen verhaal uit o.a. India, Peru en Colombia. Nature’s Valley  begon met het kopen van geweien in Duitsland en Spanje, om er de prachtigste lampen van de maken. Inmiddels is hun assortiment gegroeid en hebben zij onder andere, huiden, kussen en tassen ingeslagen Zuid-Afrika. Nu verkennen zij de Indiase markt. Beide bedrijven schenken hun deel van de opbrengst van de Multi Culti Route aan Stichting Bogota zonder Honger. Het doel van de stichting is het behoud van een tehuis in Bogota (Colombia) , zodat de kinderen daar, ook in de toekomst,  iedere dag een volwaardige maaltijd hebben en hun vrije tijd op een goede manier wordt ingevuld.

Interart heeft tijdens de Multi Culti Route een glastentoonstelling in combinatie met oriëntaalse schilderijen. Via een Kunst puzzel tocht kunt u deze kunst ontdekken. Er zijn, onder andere, gesuikerde vaasobjecten te zien van Ria Lap, en het vernieuwende werk van Carmelo Lopez. De Koreaanse schilder Jeong Min Suh maakt tweedimensionale reliëfs van gekleurde rolletjes rijstpapier : Hanji. Interart steunt met haar opbrengst van de Multi Culti Route de Stichting vrienden voor Bambanani. Deze Stichting zorgt voor het opzetten van schooltjes waar kinderen educatie, opvang en voedsel krijgen.

Naast deze organisaties presenteert de Wereldwinkel zich als dé Multi Culti Winkel van Heeswijk-Dinther. Zij staan voor eerlijke handel waarbij de producenten een kans krijgen op een beter leven. Tijdens de Multi Culti Route maken zij muffins en brownies voor u klaar. Heerlijk bij een (h)eerlijk kopje koffie. Haar goede doel dit jaar is Stichting Vrienden Sengerema Hospital, opgericht door oud Dinthernaar Niek Versteegde. Het leven in Tanzania raakte hem toen hij er 3 maanden verbleef als co-assistent. Inmiddels is hij gestart met een opleiding tot tropenarts. Tijdens de Multi Culti Route is Niek aanwezig bij de Wereldwinkel en vertelt hij u graag over de activiteiten van zijn stichting.

    Logo klompLogo molen