Natuurcentrum Slabroek

Bezoekerscentrum Slabroek biedt de bezoekers alle informatie over natuurgebied de Maashorst. Het bezoekerscentrum is gevestigd in een oude langgevelboerderij (achttiende eeuw) midden in het natuurgebied. De Maashorst is een ntuurgebied van maar liefst 4.000 ha.
In het bezoekerscentrum is een tentoonstellingsruimte waar wisselende tentoonstellingen te bezichtigen zijn over de thema's natuur, milieu, landschap en duurzaamheid. Permanent is een grote maquette van het natuurgebied te zien en schaalmodellen van de oude bebouwing (boerderij, molen) in Noordoost-Brabant.

Aan de balie geven de medewerkers inlichtingen over wandel- en fietsmogelijkheden, over de natuur(ontwikkeling) en over flora en fauna. Ook kun je hier verschillende (spelletjes)tassen en mappen huren om met kinderen van alle leeftijden op een leuke manier de natuur in te trekken. Voor de jongste kinderen is er het kabouterpad. Verder worden er regelmatig speciale activiteiten georganiseerd, zoals wandelingen met een gids, speurtochten, fietstochten en activiteiten gericht op kinderen.
Op het buitenterrein zijn speelmogelijkheden, een picknickplaats, een vlindertuin en een bijenstal.
Het centrum is voor iedereen vrij toegankelijk en heeft goede parkeermogelijkheden.

Geopend dinsdag t/m vrijdag van 10.00 uur tot 17.00 uur, maandag en zaterdag 13.00 uur tot 17.00 uur en zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Adresgegevens

Erenakkerstraat 5
5388 SZ Nistelrode

0412-611945
info@slabroek.nl
http://www.slabroek.nl