Dier en Tuin Weide

Dier en Tuin Weide

Vrijwilligers werken stukje bij beetje aan de inmiddels 5 hectare "hoge akker" aan de Meerstraat 45a in Heeswijk-Dinther. Het 1 km lange wandelslingerpad is uitgebreid met een 1,5 km gras-slingerpad dat enorm mooi langs het riviertje de Leijgraaf en de bosrand loopt. Met bordjes wordt het duidelijk aangegeven. 

Belangrijkste doelstelling van de stichting is het toegankelijk maken van de natuur in vele facetten; wandelen over paden, dieren bezichtigen en aanraken en natuur-educatieprojecten opzetten. Er is al veel gerealiseerd en wekelijks zie je alles veranderen en groeien. Kom eens kijken en beleef het mee. Jonge kinderen zijn gek van de geiten, schapen en konijntjes in de kleine dierenweide, aai ze gerust! Indrukwekkend zijn de koeien, nieuw is de Lakenvelder koe. De Schotse Hooglander heeft weer een kalfje dat vrolijk op avontuur gaat in de nu enorme grasweide.
De door Het Geleer gesponsorde informatiebordjes zijn een groot succes. Pluis de veldmuis leidt de kinderen rond in begrijpelijke taal en Professor Uil geeft waar nodig extra uitleg. Beleef het en volg ze allemaal. Kom maar eens kijken, ruiken, aaien, ...

Geopend: dagelijks, toegang gratis.

Adresgegevens

Meerstraat 45
5473 VX Heeswijk-Dinther

06-53221249
info@dierentuinweide.nl
http://www.dierentuinweide.nl