Kasteel Heeswijk

Kasteel Heeswijk

Het aanschouwen van dit uit de 12e eeuw daterende monument doet iets met je. Alleen al het zien van zijn contouren is een overdonderende ervaring en wakkert de nieuwsgierigheid aan. Het interieur van deze burcht hoeft geen geheim voor u te blijven als u deelneemt aan een van de vele rondleidingen. Na voltooiing van de restauraties, kunt u nu weer rondgeleid worden langs de weelderige vertrekken en de prachtige verblijven van de laatste adellijke familie die kasteel Heeswijk bewoonde.

De route in het kasteelmuseum voert u onder andere door de rijke salon, de middeleeuwse ridderzaal, de exotische Chinese kamer en de bibliotheek van de baron. Maar ook de mysterieuze torenkamers van de jonkers en de tinkamer worden aangedaan. De dominante ijzertoren "vertelt zijn eigen verhaal". Via duistere trappenhuizen en onverwachte wendingen schrijdt u bovendien langs de dienstvertrekken en neemt letterlijk een kijkje in de voormalige kasteelkeuken. 

Rondleidingen van 1 oktober t/m 30 april (winterperiode):
- elke zondag van 12.00 uur t/m 17.00 uur
- voor groepen via reservering
Rondleidingen van 1 mei t/m 30 september (zomerperiode):
- elke zondag van 12.00 uur t/m 17.00 uur
- dins-, woens- en donderdag van 11.00 uur t/m 17.00 uur
- voor groepen via reservering
Entree:

kinderen tot 4 jr. gratis
kinderen 4 t/m 12 jr. € 4,00
volwassenen € 7,50

Op dinsdag, woensdag, donderdag en zondag kunt u vanaf 11.00 tot in de vroege avond terecht bij Brasserie het Koetshuis. Vanaf het terras kijkt u uit op het kasteel onder genot van een hapje en een drankje. Ook is het mogelijk om in de sfeervolle keldergewelven van het kasteel feestelijke bijeenkomsten te organiseren.

Adresgegevens

Kasteel 4
5473 VA Heeswijk-Dinther

0413-292024 (museum) 0413-292352 (horeca)
info@kasteelheeswijk.nl
http://www.kasteelheeswijk.nl