Sterrenwacht Halley

Het doel van sterrenwacht Halley is het populariseren van de sterrenkunde. Dit gebeurt o.a. door middel van de volgende activiteiten: kijkavonden, lezingen, rondleidingen, cursussen, excursies en tentoonstellingen. 

Met het onthullen van een grote zonnewijzer en het leggen van een natuurstenen schijf met de uuraanduiding '12' heeft burgemeester A. Heijmans van Bernheze op 25 mei 2007 sterrenwacht Halley in Heesch met hulp van jeugdleden heropend.

De sterrenwacht beschikt nu over een prachtig auditorium, een sfeervolle tentoonstellingsruimte, een ruime entree en een verenigingsruimte. Extra trots zijn de leden op het gloednieuwe planetarium, waarvoor een apart, rond zaaltje met een koepelvormig plafond is aangebouwd. 

Het planetarium is een digitaal instrument, waarmee in een donkere ruimte de sterrenhemel op het ronde plafond wordt geprojecteerd. Het biedt de mogelijkheid de beweging van de hemellichamen duidelijk te demonsteren en uit te leggen. Maar het planetarium kan je ook een reis naar andere planeten en zelfs naar andere sterren en sterrenstelsels laten beleven. Zo vlieg je bijvoorbeeld rakelings langs de traag ronddraaiende Mars en zijn maantjes, of dwars door de ringen van Saturnus. Ook een expeditie naar de oerknal behoort tot de bijna onbeperkte mogelijkheden van het planetarium! Alles wat je ziet beweegt en is in 3D, en is daarom 'levensecht'. Een bezoek aan de sterrenwacht Halley met zijn nieuwe planetarium is dus zeker de moeite waard!

Geopend voor publiek elke eerste en derde vrijdagavond van de maand. Van april t/m oktober (zomertijd) aanvang 21.00 uur en van november t/m maart (wintertijd) aanvang 20.00 uur. Voor groepen ook op afspraak. Entree € 4,50 voor volwassenen en € 2,50 voor kinderen t/m 12 jaar. 

Adresgegevens

Halleyweg 1
5383 KT Heesch

0412-454999
info@sterrenwachthalley.nl
http://www.sterrenwachthalley.nl